Buka setiap Hari 11AM - 9PM (Isnin - Jumaat) 11AM - 7PM (Sabtu & Ahad) +60196000508 hriproampang@gmail.com

Proses tukar skrin iPhone mengambil masa dlam 15 – 30 minit. Kedai kami beroperasi setiap hari kecuali hari ahad dan cuti umum.  Artikel harini berkenaan proses repair motherboard iPhone 11. Selamat sejahtera kepada semua pembaca artikel kami. Kami harap semua orang dalam keadaan sihat sepanjang tempoh COVID-19 ini. Sila ambil langkah berjaga jaga untuk mencegah COVID-19 merebak. Tambahan lagi, kami bukan sahaja membaiki iPhone atau pun peranti Apple, tetapi kami mampu membaiki peranti Android juga.

IPhone X ialah telefon pertama yang menggunakan teknologi OLED. Ia juga merupakan iPhone pertama yang tidak menggunakan butang “Home button”, ia digantikan dengan FACE ID. Walaupun Apple menyatakan bahawa skrin iPhone mampu tahan lasak, tetapi ketahanan skrin iPhone adalah tidak tinggi. Skrin telefon yang retak boleh terbakar dengan sendiri , dan kedua anda mungkin mendedahkan diri anda kepada radiasi. Jari anda juga boleh tercedera daripada cebisan kaca yang berada pada skrin yang retak. Solusio yang paling mudah adalah untuk tukar skrin iPhone itu.

Cik Intan telah datang ke kedai kami untuk tukar skrin iPhone Xs miliknya. Masalahnya adalah skrin retak yang menyebabkan kamera depan tidak boleh digunakan. Kami memberikan beberapa pilihan skrin kepada beliau untuk tukar skrin iPhone ini. Beliau memilih skrin original OLED yang mempunyai waranti selama 6 bulan. Sebelum memulakan proses pembaikan, kami meminta Cik Intan untuk duduk di ruangan menunggu.

 

Pertama sekali, kami membuka peranti ini dan menanggalkan skrin. Kedua, beberapa komponen digerak daripada skrin lama ke skrin baru. Kemudian, kami menggunakan mesin asing untuk membolehkan skrin baru ini mempunya kebolehan “TruTone”. Setelah itu, kami memasang semula skrin baru kepada peranti ini dan memasang peranti ini semula. Akhirnya, peranti ini diuji sepenuhnya dan dipulangkan semula kepada beliau kerana tiada masalah pada peranti ini. Kesimpunlannya, kami telah tukar skrin iPhone Xs dalam tempoh 15 min dan tidak menghadapap sebarang masalah. Beliau berpuas hati dengan servis kami yang laju dan mengucapkan terima kasih.

PERANTI LATEST YANG KAMI BAIKI :
[ CLICK HERE ]
[ CLICK HERE ]

 

Pin It on Pinterest