Buka setiap Hari 11AM - 9PM (Isnin - Jumaat) 11AM - 7PM (Sabtu & Ahad) +60196000508 hriproampang@gmail.com

Kedai kami beroperasi setiap hari kecuali hari ahad dan cuti umum.  Artikel harini berkenaan proses repair motherboard iPhone 11. Selamat sejahtera kepada semua pembaca artikel kami. Kami harap semua orang dalam keadaan sihat sepanjang tempoh COVID-19 ini. Sila ambil langkah berjaga jaga untuk mencegah COVID-19 merebak.

Charging IC dikeluarkan daripada motherboard iniCharging IC baru dipasang pada motherboard

Model terbaru iPhone seperti iPhone X mempunyai motherboard dua lapisan yang digabungkan sekali. Ia memerlukan alat dan latihan khas untuk repair motherboard iPhone ini. Proses membaiki motherboard adalah rumit dan sukar, durasi untuk membaiki motherboard adalah dalam 1 – 5 hari.

Encik Amin telah datang ke kedai kami membawa iPhone 11 miliknya yang tidak boleh dihidupkan. Beliau risau dengan keadaan iPhone miliknya kerana peranti ini digunakan untuk urusan kerja harian. Seterusnya, beliau juga meminta kami untuk memeriksa dan repair motherboard iPhone beliau jika ada sebarang kerosakan. Pertama sekali, iPhone ini dibuka dan motherboard dikeluarkan. Kedua, kami memeriksa motherboard ini dan mendapati terdapat masalah padanya. “Charging IC” adalah komponen yang tidak berfungsi di motherboard dan perlu ditukat. Kemudian, technician kami menggunakan peranti dan alat yang khusus untuk repair motherboard iPhone ini. Setelah 1 jam, kami Berjaya untuk membaiki masalah ini dan iPhone ini boleh digunakan semula.

PERANTI LATEST YANG KAMI BAIKI :
[ CLICK HERE ]
[ CLICK HERE ]

 

Pin It on Pinterest