Buka setiap Hari 11AM - 9PM (Isnin - Jumaat) 11AM - 7PM (Sabtu & Ahad) +60196000508 hriproampang@gmail.com

Selamat sejahtera kepada semua pembaca artikel kami. Kami harap semua orang dalam keadaan sihat sepanjang tempoh COVID-19 ini. Sila ambil langkah berjaga jaga untuk mencegah COVID-19 merebak. Kedai kami beroperasi setiap hari kecuali hari ahad dan cuti umum. Artikel harini berkenaan proses tukar bateri iPhone 11 Pro Max.

Battery Health berfungsi untuk menunjukkan status keadaan semasa kapasiti bateri iPhone. Battery Health anda sebaiknya berada dalam lingkungan 80% ke atas untuk prestasi yang baik. Manakala bateri yang berada di bawah 80% ini kemungkinan akan mengalami masalah seperti ini. Sedikit penjelasan tentang perkara ini adalah, sebagai contoh sekiranya Battery Health yang berada pada bacaan 50% dan anda membuat pengecasan sehingga penuh, ini bermakna anda mengecas bateri anda pada 100% bagi kapasiti semasa bateri tersebut.

Cik Aina telah datang ke kedai kami untuk tukar bateri iPhone miliknya. Masalahnya adalah bateri cepat habis dan battery health yang rendah. Selain itu, Cik Aina hendak menggantikan bateri lamanya dengan bateri original. Bateri iPhone yang original mempunyai waranti selama 6 bulan. Sebelum memulakan proses tukar bateri iPhone ini, kami meminta Cik Aina untuk duduk dahulu. Pertama sekali, kami membuka peranti ini dan menanggalkan bateri lama. Kedua, kami menggunakan peranti asing untuk menggerakkan kebolehan Battery Health. Kemudian, bateri yang baru dipasang semula pada peranti ini dan peranti ini dipasang semula. Akhir sekali, kami memastikan peranti ini tidak mempunyai sebarang masalah sebelum memulangkan ia semula kepada Cik Aina.

FOLLOW US TO GET THE CHEAPEST IPHONE IN THE MARKET:
Instagram: https://www.instagram.com/iproampang/ 
Telegram:
https://t.me/iproampang

LATEST DEVICES THAT WE HAVE REPAIRED:
[ CLICK HERE ]
[ CLICK HERE ]

Pin It on Pinterest