Buka setiap Hari 11AM - 9PM (Isnin - Jumaat) 11AM - 7PM (Sabtu & Ahad) +60196000508 hriproampang@gmail.com

Artikel harini berkenaan proses untuk tukar kamera iPhone 12 Pro Max. Kedai kami beroperasi setiap hari kecuali hari ahad dan cuti umum. Selamat sejahtera kepada semua pembaca artikel kami. Kami harap semua orang dalam keadaan sihat sepanjang tempoh COVID-19 ini. Sila ambil langkah berjaga jaga untuk mencegah COVID-19 merebak.  Selain itu, tempoh masa untuk tukar bateri iPhone adalah 30 minit dan kami memberi waranti selama 6 bulan. Tambahan lagi, kami bukan sahaja membaiki iPhone atau pun peranti Apple, tetapi kami juga mampu membaiki peranti Android. Kami boleh dihubungi melalui Whatsapp di talian 0196000508 atau media sosial kami.

Sebelum tukar kamera iPhone

Kamera iPhone yang bergoyang boleh juga berlaku kerana tangan penggunanya itu memang bergegar. Penggunaan shutter speed yang betul juga dapat membantu mengatasi masalah ini. Selain itu, tripod juga boleh digunakan untuk mengatasi masalah ini. Jika masalah ini tetap berlaku, maka saya sarankan anda untuk membawa iPhone itu ke kedai untuk tukar kamera iPhone. Anda juga boleh menghubungi kami melalui Whatsapp untuk bertanyakan dahulu masalah yang anda hadapi.

Selepas tukar kamera iPhone

Encik Arman telah datang ke kedai kami membawa iPhone 12 Pro Max miliknya. Masalah yang dihadapinya adalah kamera bergegar yang mengganggu beliau untuk mengambil gambar. Kami memberitahu beliau bahawa masalah ini berpunca daripada kamera dan kami perlu tukar kamera iPhone ini. Beliau bersetuju untuk tukar kamera dan kami menggunakan kamera OEM untuk digantikan. Kamera OEM adalah kamera original juga cuma ianya tidak dikeluarkan oleh Apple, tetapi daripada pengeluar kamera ini terus. iPhone tidak akan detect kamera yang copy original atau graded. Pertama sekali, kami membuka peranti ini dan mencabut kabel bateri. Kedua, kamera lama dikeluarkan dan digantikan dengan kamera OEM yang baru. Maka dengan ini, selesailah proses untuk tukar kamera iPhone ini. Seterusnya, kami memasang iPhone ini semula dan memberikan ia semula kepada beliau.

PERANTI LATEST YANG KAMI BAIKI :
[ CLICK HERE ]
[ CLICK HERE ]

Pin It on Pinterest