10:00 AM - 8:00 PM (Isnin - Sabtu), Rehat Jumaat: 12:30 PM - 3:00 PM, AHAD CUTI +60196000508 resq@iproampang.my

Harini kami akan kongsikan proses tukar backglass iPhone di iPro Ampang. Kami beroperasi setiap hari kecuali hari ahad dan cuti umum. Kami harap semua orang dalam keadaan sihat sepanjang tempoh COVID-19 ini. Sila ambil langkah berjaga jaga untuk mencegah COVID-19 merebak. Oh ya, kami boleh tukar bateri Apple Watch anda dalam 30 minit dan ada waranti 6 bulan tau. Nak repair android boleh, nak repair iPhone pun boleh, kami boleh repair kebanyakan model yang latest. Kalau iPhone anda ada sebarang masalah, boleh hubungi kami melalui Whatsapp 0196000508. Repair Face ID iPhone boleh mengambil 2-3 jam dan kami akan menghubungi anda semula setelah siap dibaiki. Manakala, repair motherboard iPhone akan mengambil masa 1-5 hari terpulang kepada keadaan kerosakan.

Sebelum tukar backglass iPhone

Apa itu backglass iPhone?

Backglass adalah konponen gelas di belakang iPhone yang anda gunakan. Tambahan lagi, Backglass mula digunakan daripada peranti iPhone X dan seterusnya. Backglass ini memberikan penampilan yang lebih cantik dan menarik. Tetapi, backglass ini sangat mudah untuk retak dan pecah. Jadi, kami sangat mensarankan untuk menggunakan casing yang tebal atau dropproof. Ini akan membantu mengurankan impak tekanan jika iPhone anda terjatuh. Proses untuk tukar backglass iPhone mengambil masa dalam 2-4 jam.

Selepas tukar backglass iPhone

Proses tukar backglass iPhone

Selamat sejahtera kepada semua pembaca artikel iPro, harini kami menerima satu iPhone 11 Pro. Cik Zahirah meminta kami untuk tukar backglass iPhone beliau. Keadaan backglass iPhone ini adalah seperti dalam gambar yang dilampir. Pertama sekali, peranti ini dibuka dan semua komponen dalaman dikeluarkan. Ini adalah untuk memastikan tiada komponen yang dirosakkan semasa proses mencabut backglass. Kedua, iPhone ini diletakkan pada sebuah peranti third party untuk mencairkan gam pada backglass ini. Kemudian, backglass ini dikeluarkan dan backglass baru dipasang bersama gam. Selepas itu, semua komponen dipasang semula dan iPhone ini diletakkan dalam mesin UV untuk mengeringkan gam pada backglass ini. Akhir sekali, setelah tukar backglass iPhone ini, iPhone ini dipulangkan semula kepada beliau.

PERANTI LATEST YANG KAMI BAIKI :
[ CLICK HERE ]
[ CLICK HERE ]

Pin It on Pinterest