Buka setiap Hari 11AM - 9PM (Isnin - Jumaat) 11AM - 7PM (Sabtu & Ahad) +60196000508 hriproampang@gmail.com

Harini kami akan kongsikan proses repair iPhone tak boleh on di iPro Ampang. Kami beroperasi setiap hari kecuali hari ahad dan cuti umum. Kami harap semua orang dalam keadaan sihat sepanjang tempoh COVID-19 ini. Sila ambil langkah berjaga jaga untuk mencegah COVID-19 merebak. Oh ya, kami boleh tukar bateri Apple Watch anda dalam 30 minit dan ada waranti 6 bulan tau. Nak repair android boleh, nak repair iPhone pun boleh, kami boleh repair kebanyakan model yang latest. Kalau iPhone anda ada sebarang masalah, boleh hubungi kami melalui Whatsapp 0196000508. Repair Face ID iPhone boleh mengambil 2-3 jam dan kami akan menghubungi anda semula setelah siap dibaiki. Manakala, repair motherboard iPhone akan mengambil masa 1-5 hari terpulang kepada keadaan kerosakan.

Kenapa iPhone tidak boleh on ?

Masalah ini boleh berlaku jika terdapat kerosakan pada hardware atau software iPhone itu. Kerosakan pada satu komponen iPhone contohnya bateri, akan menyebabkan iPhone itu tak boleh on. Kami mencadangkan kepada anda untuk cuba membuat Hard reset. Ini akan mengubah setting kembali kepada original kilang. Tetapi, proses ini akan memformat kesemua data seperti gambar, video dan lain-lain.

Encik Ayob telah datang ke kedai kami untuk repair iPhone tak boleh on milik beliau. Beliau meminta kami untuk memberiksa masalah iPhone tersebut. Masalah ini boleh berpunca daripada software dan hardware. Pertama sekali, iPhone ini dibuka dan bateri kelihatan kembung. Kedua, kami keluarkan bateri itu dan menggatikan dengan yang baru. iPhone ini Berjaya dihidupkan dan kami memasang semula iPhone ini.

PERANTI LATEST YANG KAMI BAIKI :
[ CLICK HERE ]
[ CLICK HERE ]

Pin It on Pinterest