10:00 AM - 8:00 PM (Isnin - Sabtu), Rehat Jumaat: 12:30 PM - 3:00 PM, AHAD CUTI +60196000508 resq@iproampang.my

Harini kami akan kongsikan proses repair skrin iPhone masalah mikrofon di iPro Ampang. Kami beroperasi setiap hari kecuali hari ahad dan cuti umum. Kami harap semua orang dalam keadaan sihat sepanjang tempoh COVID-19 ini. Sila ambil langkah berjaga jaga untuk mencegah COVID-19 merebak. Oh ya, kami boleh tukar bateri Apple Watch anda dalam 30 minit dan ada waranti 6 bulan tau. Nak repair android boleh, nak repair iPhone pun boleh, kami boleh repair kebanyakan model yang latest. Kalau iPhone anda ada sebarang masalah, boleh hubungi kami melalui Whatsapp 0196000508. Repair Face ID iPhone boleh mengambil 2-3 jam dan kami akan menghubungi anda semula setelah siap dibaiki. Manakala, repair motherboard iPhone akan mengambil masa 1-5 hari terpulang kepada keadaan kerosakan.

Info tentang mikrofon iPhone

Mikrofon iPhone ni memang hebat daripada dulu, dari zaman iPhone 4 pun dah padu. iPhone menggunakan beberapa mikrofon untuk detect audio. Kamera guna mikrofon sendiri, rakam audio note pun gunakan mikrofon lain. Jadi kalau ada masalah dengan mic ni, kena check yang mana satu yang rosak. Daripada pengalaman kami, kebanyakan masalah mikrofon adalah untuk rakam audio note dan call orang. Mikrofon ni ada pada plugin ataupun charging port iPhone anda. Tapi,  ada juga kes yang sampai melibatkan motherboard, tapi kos agak tinggi la kalau motherboard rosak. Kalau nak repair iPhone masalah mikrofon, kami cadangkan untuk datang ke kedai kami untuk diagnos dahulu.

Repair iPhone masalah mikrofon

Cik Alia datang ke kedai kami dengan iPhone 11 miliknya yang tidak boleh membuat panggilan/call. Beliau meminta kami untuk repair iPhone masalah mikrofon dan kami terus mendiagnos iPhone ini. Setelah selesai diagnos, masalahnya adalah mikrofon (plugin) dan perlu ditukar. Pertama, kami meminta beliau untuk duduk di ruangan menunggu. Kedua, iPhone ini dibuka dan connector bateri dicabut. Kemudian, plugin dicabut dan digantikan dengan plugin baru yang original. Plugin ini mempunyai waranti 3 bulan tanpa sebarang caj tersembunyi. Akhir sekali, iPhone ini dipasang semula dan dipulangkan semula kepada cik Alia.

PERANTI LATEST YANG KAMI BAIKI :
[ CLICK HERE ]
[ CLICK HERE ]

Pin It on Pinterest