10:00 AM - 8:00 PM (Isnin - Sabtu), Rehat Jumaat: 12:30 PM - 3:00 PM, AHAD CUTI +60196000508 hriproampang@gmail.com

Harini kami akan kongsikan proses tukar bateri Apple Watch di iPro Ampang. Kami beroperasi setiap hari kecuali hari ahad dan cuti umum. Kami harap semua orang dalam keadaan sihat sepanjang tempoh COVID-19 ini. Sila ambil langkah berjaga jaga untuk mencegah COVID-19 merebak. Oh ya, kami boleh tukar bateri Apple Watch anda dalam 30 minit dan ada waranti 6 bulan tau. Nak repair android boleh, nak repair iPhone pun boleh, kami boleh repair kebanyakan model yang ada sekarang. Kalau iPhone anda ada sebarang masalah, boleh hubungi kami melalui Whatsapp 0196000508. Repair Face ID iPhone boleh mengambil 2-3 jam dan kami akan menghubungi anda semula setelah siap dibaiki.

Face ID adalah feature baru dikeluarkan Apple yang boleh unlock iPhone hanya menggunakan muka pengguna iPhone itu. Sebelum ini, Touch ID digunakan yang lebih tipikal kerana menggunakan cap jari. Kami mensarankan untuk tidak update iPhone anda ke iOS 16 lagi sebab ianya masih tidak stabil. Jika ada sebarang masalah berkenaan Face ID, anda boleh menghubungi melalui Whatsapp atau call terus. Kami mempunyai peralatan dan technician yang berpengalaman untuk repair Face ID iPhone anda.

Cik Airis telah datang ke kedai kami dengan iPhone Xr yang bermasalah. Masalah yang dihadapinya adalah Face ID tidak berfungsi. Kami mensarankan untuk repair Face ID iPhone ini dan beliau bersetuju. Face ID adalah satu komponen yang sangat complicated sebab ianya tidak boleh diganti. Setiap iPhone akan ada satu Face ID yang dedicated untuk iPhone sahaja. Okay jom start repair Face ID iPhone ini. Pertama sekali, iPhone ini dibuka dan connector bateri dicabut. Kedua, kami mengeluarkan kamera depan iaitu komponen utama untuk Face ID. Terdapat sedikit kesan air pada kamera depan dan kami mula diagnose dengan lebih mendalam. Kemudian, kami mendapati bahawa “Ribbon Dot Projector” tidak berfungsi dengan betul. Oleh itu, setelah mengganti “ribbon dot projector” kami cuba gunakan Face ID. Face ID sudah boleh digunakan dan iPhone ini dipasang semula. Akhir sekali, kami memulangkan iPhone ini kepada beliau semula.

PERANTI LATEST YANG KAMI BAIKI :
[ CLICK HERE ]
[ CLICK HERE ]

Pin It on Pinterest