Buka setiap Hari 11AM - 9PM (Isnin - Jumaat) 11AM - 7PM (Sabtu & Ahad) +60196000508 hriproampang@gmail.com

Masalah skrin iPhone 13 dan 14 Pro series, boleh update ios 16.3 untuk baiki masalah skrin

iOS 16.3 official update dah release di Malaysia, selepas sebulan Beta version dikeluarkan. Ada banyak complain berkenaan skrin iPhone yang bermasalah. Masalah ni mainly affects user iPhone 13 dan 14 Pro series. Ini mungkin disebabkan skrin 120Hz yang digunakan untuk model iPhone 13 dan 14 Pro series. Apple keluarkan statement menyatakan bahawa masalah ini berpunca daripada software dan bukan hardware. Ramai iPhone users tunggu update iOS 16.3 selepas kenyataan daripada Apple ini. Update iOS 16.3 supposedly dapat membaiki masalah skrin yang dihadapi oleh ramai users iPhone 13 dan 14 Pro series.

iOS 16.3 juga dikeluarkan bersama beberapa fix untuk bugs dan security issues. Justeru, iOS 16.3 memang dikeluarkan untuk membaiki users yang menghadapi masalah dengan skrin. Saiz update iOS baru ini hanyalah 500 MB, sekejap je ni nak download. Selain itu, iOS 16.3 juga mempunyai Security Keys untuk Apple ID dan Data Protection untuk iCloud. Tolong gunakan connection WiFi untuk download update iOS 16.3 untuk memastikan tiada masalah dengan fail iOS 16.3.

Anda juga boleh update secara manual jika tiada prompt untuk auto update. Cara update iOS 16.3 sendiri adalah dengan pergi ke Settings > General > Software Update.

Kami juga ada menyediakan servis update iOS untuk users yang mempunyai masalah untuk update iOS. Servis buat Apple ID pun kami sediakan, free of charge. Proses update iOS boleh siap dalam 1 jam, manakala restore iOS pula terpulang pada penggunaan memori iPhone itu.

PERANTI LATEST YANG KAMI BAIKI :
[ CLICK HERE ]
[ CLICK HERE ]

Pin It on Pinterest