Buka setiap Hari 11AM - 9PM (Isnin - Jumaat) 11AM - 7PM (Sabtu & Ahad) +60196000508 hriproampang@gmail.com
Pelancaran iPhone 14 series merupakan antara yang di nanti-nantikan oleh ramai Apple users. TETAPI, ada isu atau masalah pada skrin iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max. Isu ini membuatkan ramai user bengang dan stress. Isu ini mula dinaikkan ke Twitter dan group Apple users, isu ini juga dikupas oleh ramai users lain.

Masalah skrin iPhone 14 Pro series ini adalah terdapat garisan melintang pada skrin. Ramai yang menganggap masalah ini hardware issues. Tetapi, terdapat segelintir users yang dapat overcome masalah ini dengan reset iPhone atau turn on dan off semula. Akhirnya, masalah ini hanyalah software issues, mungkin daripada iOS 16.2 yang tak stabil. Kami juga menerima beberapa user iPhone 14 Pro yang hadap masalah isu ini jugak daripada kawasan Ampang. Selain itu, kami juga tidak mencadangkan untuk user iPhone 14 Pro tukar skrin kerana ianya hanyalah software isu sahaja. Kami meminta user iPhone 14 Pro series untuk bersabar dan tunggu update iOS. iOS 16.3 akan keluar tak lama lagi, mungkin akan ada bug fixes untuk masalah skrin iPhone 14 series ini.

Tips untuk repair skrin iPhone 14 Pro series:

  1. Turn off always on display

  2. Turn off dan on semula device anda

  3. Reset iPhone

Buat masa ini, Apple akui masalah ini berlaku pada majority iPhone model 14 Pro dan 14 Pro Max. Masalah ini memang berpunca daripada software kata Apple. Apple juga belum keluarkan sebarang update baru untuk mengatasi masalah ni. iOS 16.3 tidak mempunyai banyak upgrade daripada iOS sebelumnya, mungkin akan ada bug fixes. Selain itu, kami juga ada servis untuk update iOS, restore iOS, transfer data dan membuat apple ID yang baru. Masalah software selalunya boleh dibaiki dengan restore iOS atau update iOS. Untuk sebarang masalah berkenaan iPhone atau device anda, boleh hubungi kami melalui Whatsapp atau call terus.

PERANTI LATEST YANG KAMI BAIKI :
[ CLICK HERE ]
[ CLICK HERE ]

Pin It on Pinterest