Buka setiap Hari 11AM - 9PM (Isnin - Jumaat) 11AM - 7PM (Sabtu & Ahad) +60196000508 hriproampang@gmail.com

Banyak customer kami selalu Tanya “Kenapa iPhone tak boleh caj?”, “Apa masalah iPhone saya?”, “iPhone tak nak charge?” dan lain-lain. Okay untuk masalah ini ada beberapa punca untuk iPhone tak nak charge. Bahkan, beberapa tips dan tricks yang kami akan kongsikan ini boleh dilakukan sendiri untuk repair masalah iPhone tak nak charge. Technician kami mempunyai pengalaman lebih daripada 5 tahun sejak kedai ini mula beroperasi pada 2017.

Jadi, kenapa iPhone tak boleh charge? Dan apakah cara untuk repair iPhone masalah charging?

  1. Tips pertama, cuba untuk hard reset iPhone anda. Ini adalah untuk cuba mengeluarkan sebarang bugs atau problems pada software yang menghalang iPhone daripada charge.
  2. Ok tips kedua, double check atau pastikan cable charger dan adapter adalah original. Kalau bukan original pun, pastikan ianya adalah authorised oleh Apple sendiri. Contohnya adalah cable charger dan adapter McDodo.
  3. Periksa bahagian charging port jika ada habuk atau sebarang serpihan kecil di dalamnya. Kemudian, cuba keluarkan serpihan itu menggunakan sim ejector atau toothpick. HATI-HATI ketika cuba keluarkan serpihan dan pastikan untuk tidak rosakkan charging port.
  4. Tips ini lebih kurang sama dengan yang pertama, cuba untuk restore iPhone anda. Cucuk iPhone anda ke PC atau Apple desktop, kemudian buka iTunes dan restore. Ini juga adalah untuk cuba mengeluarkan sebarang bugs atau problems pada software yang menghalang iPhone daripada charge.
  5. Jika semua tips di atas tidak berkesan, dukacita untuk dimaklumkan bahawa charging port itu mungkin bermasalah. Anda boleh bawa iPhone ke iPhone repair centre untuk proses repair charging port iPhone. Tetapi, anda juga boleh tukar charging port iPhone jika anda mempunyai tools dan knowledge untuk melakukannya.

PERANTI LATEST YANG KAMI BAIKI :
[ CLICK HERE ]
[ CLICK HERE ]

Pin It on Pinterest