Buka setiap Hari 11AM - 9PM (Isnin - Jumaat) 11AM - 7PM (Sabtu & Ahad) +60196000508 hriproampang@gmail.com

Tukar Bateri iPhone 7 Plus Cepat Habis Di KL

Salam sejahtera kepada semua pembaca! Kami di iPro Ampang harap semua pembaca kekal dalam kesihatan yang baik. Hari ini saya ingin berkongsi sebuah kisah berkenaan iPhone 7 Plus. Kami menukarkan bateri peranti ini dalam masa 20 minit sahaja. Kami menawarkan solusi untuk semua peranti yang bermasalah dan mengikut bajet pelanggan. Bateri original iPhone datang dengan waranti selama 1 tahun. Kami juga menawarkan bateri Yoobao sebagai alternatif selain bateri original. Bateri Yoobao mempunyai waranti selama 18 bulan dan berkapasiti lebih besar berbanding bateri original.

Nur Amirah ; Pengguna iPhone 7 Plus ; Bateri peranti beliau mempunyai battery health yang rendah dan cepat habis. Masalah bateri cepat habis adalah normal apabila battery health kurang daripada 80%. Apple juga mensarankan penggunanya untuk menukar bateri apabila battery health kurang daripada 80%.

The battery health is at 71% when we first received it

The battery health is restored to 100% after replacing the battery

Cik Amirah telah datang ke kedai kami membawa iPhone 7 Plus miliknya. Masalah yang beliau hadapi adalah bateri cepat habis. Battery health peranti beliau adalah 71% dan ini adalah sangat rendah. Prestasi peranti juga akan menurun apabila battery health kurang daripada 80%. Apple menyatakan bahawa perkara ini berlaku untuk menjaga bateri dan peranti ini secara keseluruhan. Pertama sekali, kami memeriksa setiap komponen peranti ini sebelum menukar bateri. Kami mendapati bahawa komponen peranti ini berfungsi dengan baik. Kedua, kami mengeluarkan bateri yang lama dan menggantikan bateri yang baru. Bateri original ini mempunyai waranti selama 12 bulan dengan kedai kami. Setelah selesai menukat bateri, kami memasang semula peranti beliau. Kemudian, kami memulangkan peranti beliau kepada beliau semula.

iPRO AMPANG KUALA LUMPUR
Hotline: Tekan untuk telefon (0196000508) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: IPRO – Mobile Fix Ampang KL
Instagram: https://www.instagram.com/ipro_ampang_mobilefix/
Website: https://iphonerepairkl.com/

FOLLOW US TO GET THE CHEAPEST IPHONE IN THE MARKET:
Instagram: https://www.instagram.com/iproampang/ 
Telegram:
https://t.me/iproampang

RELEVANT DEVICES THAT WE HAVE REPAIRED:
[ CLICK HERE ]
[ CLICK HERE ]

Pin It on Pinterest