Buka setiap Hari 11AM - 9PM (Isnin - Jumaat) 11AM - 7PM (Sabtu & Ahad) +60196000508 hriproampang@gmail.com

Bateri kembung pada Honor 8X

Bateri kembung merupakan satu kesan hasil daripada tindak balas kimia yang mengeluarkan gas. Ia mempunyai jangka hayat yang mana ia akan mula menjadi lemah dan apabila menjadi lemah ia juga berpotensi untuk membuatkan bateri menjadi kembung apabila mengenakan cas yang berlebihan.

Oleh disebabkan itu, pengguna telefon pintar haruslah berhati – hati apabila bateri telefon mula kembung dan jumpa dengan juruteknik yang profesional.

Pada hari ini , seorang pelanggan kami hadir ke kedai kami kerana mempunyai masalah bateri kembung pada Honor 8X miliknya. Dia memberitahu bahawa bateri telefonnya cepat habis serta menyebabkan penutup belakang telefonnya tertanggal. Juruteknik kami membuat pemeriksaan dan meneruskan penukaran bateri dalam tempoh 30 minit ke 1 jam. Ini kerana penutup belakang telefonnya perlu digam semula dan ia memakan masa dalam 20 minit untuk gam tersebut jadi kering.

Selepas gam dah dikeringkan. Telefon tersebut diuji semula oleh juruteknik kami dan semua berjalan dengan lancar seperti yang dirancangkan. Kami beri semula telefon ini kepada pelanggan dan terima kasih serta penghargaan diucapkan olehnya.

ipro repair iphone pantas ampang

KEDAI REPAIR iPHONE MURAH DAN BERKUALITI | iPRO AMPANG KUALA LUMPUR
Hotline: Tekan untuk telefon (0196000508) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: IPRO – Mobile Fix Ampang KL
Instagram: @ipro_ampang
Website: https://iphonerepairkl.com/

Lokasi:
iPro Ampang
8, 1st Floor,Jalan 1/67B Off, Jalan Mengkudu, Desa Pahlawan Ampang, Kuala Lumpur

Pin It on Pinterest