Buka setiap Hari 11AM - 9PM (Isnin - Jumaat) 11AM - 7PM (Sabtu & Ahad) +60196000508 hriproampang@gmail.com

iPhone 7 Plus Audio IC Repair Di KL

Salam sejahtera kepada semua pembaca! Kami di iPro Ampang harap semua pembaca kekal dalam kesihatan yang baik. Hari ini saya ingin berkongsi sebuah kisah berkenaan iPhone 7 Plus. Masalah peranti ini adalah mikrofon yang tidak berfungsi. Kami menawarkan solusi untuk semua peranti yang bermasalah dan mengikut bajet pelanggan. Kami menyediakan komponen original dan OEM untuk memudahkan pelanggan berbajet rendah. Tempoh proses untuk menukar komponen mengambil masa 20 minit sahaja manakala pembaikan motherboard mengambil masa selama 1-3 hari. Sebarang pembaikan berkenaan motherboard mengambil tempoh masa yang lama sedikit.

Encik Kumar; Pengguna iPhone 1 Plus; Peranti beliau tidak merakam sebarang audio berkemungkinan masalah motherboard atau microphone

Peranti ini tidak menggunakan loud speaker semasa ‘on call’

Peranti ini juga tidak boleh merekod sebarang ‘voice note’

Motherboard peranti ini sedang diperiksa untuk sebarang masalah

Peranti ini sudah merakam ‘voice note’ setelah dibaiki

Encik Kumar telah datang ke kedai kami membawa iPhone 7 Plus miliknya. Masalah yang beliau hadapi adalah mikrofon yang tidak berfungsi. Peranti beliau tidak boleh merakam sebarang audio dan tiada audio yang boleh didengar semasa dalam talian. Berdasarkan pengalama kami, simpton masalah peranti ini merujuk kepada Audio IC. Walau bagaimanapun, kami perlu memeriksa peranti ini secara menyeluruh sebelum membuat sebarang rumusan. Pertama sekali, kami memeriksa komponen peranti ini dan tiada masalah yang dijumpai. Kedua, kami memeriksa audio IC dan seperti yang kami sangkakan ianya tidak berfungsi. Kemudian, kami memanaskan kawasan Audio IC dan menggantikannya dengan Audio IC yang baru. Setelah itu, kami memasang semula peranti ini dan menguji peranti ini berdasarkan masalah yang dihadapi beliau. Tiada masalah yang dijumpai dan kami menghubungi beliau semula untuk mengambil peranti ini. Ringkasnya, proses pembaikan motherboard mengambil masa minimum selama 2 hari dan beliau berpuas hati dengan servis yang kami berikan.

iPRO AMPANG KUALA LUMPUR
Hotline: Tekan untuk telefon (0196000508) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: IPRO – Mobile Fix Ampang KL
Instagram: https://www.instagram.com/ipro_ampang_mobilefix/
Website: https://iphonerepairkl.com/

FOLLOW US TO GET THE CHEAPEST IPHONE IN THE MARKET:
Instagram: https://www.instagram.com/iproampang/ 
Telegram:
https://t.me/iproampang

RELEVANT DEVICES THAT WE HAVE REPAIRED:
[ CLICK HERE ]
[ CLICK HERE ]

[BACA ARTIKEL INI DALAM VERSI ENGLISH]

Pin It on Pinterest